Oude Delft 73

oudedelft

Onderwerp: 

Duurzame restauratie van een monument

Activiteiten Urban.nl: 

  • Coördinatie
  • Duurzaamheidsadvies

Aanleiding: 

De Witte Roos’ is een grachtenpand dat dateert uit de 16e eeuw. Op initiatief van stichting de Witte Roos wordt dit rijksmonument momenteel duurzaam gerenoveerd.

Samenvatting: 

Voorafgaand aan dit project is uitvoerig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om bij de restauratie van dit historische pand zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te treffen. Het blijkt dat het energieverbruik na renovatie met ruim 80% afneemt, zonder dat dit ten koste gaat van de architectonische waarde van het gebouw. >> Lees hier verder over de duurzame maatregelen.

Om de renovatie gedegen uit te kunnen voeren is veel onderzoek gedaan naar de bouwhistorie van het gebouw. >> Lees hier verder over de bouwhistorie.

Na de renovatie wordt het gebouw in gebruik genomen als een icoon voor duurzaam leven: op de bovenverdiepingen zetelen bedrijven en organisaties die zich richten op het duurzamer maken van de samenleving. Op de begane grond zijn semi-openbare ruimtes voor bijeenkomsten, tentoonstellingen en presentaties rond het thema duurzaam leven. >> Lees hier verder over het geplande resultaat van de renovatie.

De renovatie is een groot project. Dat Stcihting de Witte Roos zo goed mogelijk wil documenteren. >> Lees hier verder over de behaalde resultaten.