Bianca Peeters

Peeters

Opleiding 

Rijksuniversiteit Leiden – Master of Science in Moderne Geschiedenis Rijksuniversiteit Leiden – Postdoctoraal international recht

Ervaring 

Bianca heeft een brede werkervaring bij de overheid en in commerciële organisaties.  Zij werkte bv. als assistant manager voor het vroegere ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij was daar onder andere betrokken bij de interne communicatie en speciale projecten. Bianca werkte daarna tien jaar in Griekenland als gids en manager op een reisagentschap. Na haar terugkeer in Nederland raakte ze als vrijwilliger betrokken bij projecten over stedelijke duurzaamheid. Daardoor kwam zij in contact met Urban.nl, en heeft daar vanaf 2005 een brede ervaring opgebouwd.
Sinds 2015 is zij o.m. parttime werkzaam als geschiedenisdocent in het middelbaar onderwijs.

Faciliteren en coördineren

Bianca heeft bij Urban.nl workshops, zomercursussen en congressen over diverse onderwerpen georganiseerd. Ze assisteerde bij de coördinatie van IMAGE, een Europees project en was verantwoordelijk voor het schrijven en indienen van voorstellen voor Europese projecten. Ze deed bureauonderzoek over onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben, adviseerde en schreef en redigeerde publicaties. Verder trad Bianca op als dagvoorzitter op conferenties en als facilitator bij workshops.
Voor Bianca is een goed gestructureerde procescoördinatie essentieel om de goede resultaten te verkrijgen die onze klanten van ons verwachten.

Maatschappelijke initiatieven

Bianca is lid van het redactieteam van een klein filosofisch tijdschrift. Zij schrijft daar ook artikelen voor.
Zij heeft zich voor de Delftse stichting de Witte Roos ingezet voor het ontwikkelen van de Delftse stadskas, en bij het Haagse informatiecentrum voor Bulgaren en Roemenen om mede-Europeanen verder te helpen.