Eddie Kips

Kips

Opleiding

Technische Universiteit Delft –Ingenieur (ir.) Aardwetenschappen (Lesbevoegdheid wiskunde en natuurkunde)

Ervaring 

Eddie Kips was natuurkunde- en computerkundeleraar in het voortgezet onderwijs, docent systeemontwikkeling AHTS en docent Documentaire Informatiekunde bij bibliotheekopleiding van de Haagse Hogeschool. Daarna was hij (in deeltijd) docent kennismanagement bij Academie voor ICT & Media van de Haagse Hogeschool. Zijn parttime werkverband bij Urban.nl maakte het mogelijk zich als onderzoeker verder te ontwikkelen.

Creatief en analytisch

Eddie Kips heeft als motto: Keep It Pretty Simple (KIPS), en houdt van herkenbare afkortingen.
Als programmamanager voor Childstreet en KiSS heeft hij zich gedurende meer dan vijf jaar bij Urban.nl ingezet voor het leefbaarder maken van onze woonomgeving, met name voor kinderen.
Het Childstreet-initiatief is gericht op de kindvriendelijkheid (uitnodigend en veilig) van de openbare ruimte (straten) in de stad. Bij verkeersveiligheid wordt gewerkt vanuit het Triple E-perspectief: Engineering (inrichting), Education (opvoeding) en Enforcement (handhaving).
Eddie legde de grondslag voor de KiSS -KinderStraatScan, Urban.nl’s meetinstrument voor kindvriendelijkheid in zes B-opzichten: Bescherming, Bewegingsvrijheid, Belevingswaarde, Beloopbaarheid, Befietsbaarheid, Bespeelbaarheid.

Maatschappelijke initiatieven

Eddie Kips vertegenwoordigde de Fietsersbond bij stadsgewest Haaglanden. Hij is mede-initiatiefnemer van het netwerk woonERFgoed (www.woonerfgoed.nl) en het platform MENSenSTRAAT (www.mensenstraat.nl).